SHARE

Bez obzira dolazite li iz smjera Vodnjana, Manjadvorci ili Barbana, prvo što primijetite na ulazu u park jesu velike table dobrodošlice. Nakon toga slijedite bijelu cestu 150m te skrećete desno na parking. Dođete li za vrijeme ljetne sezone, vrlo često će vas ljubazno osoblje uputiti na drugu stranu parka, zbog popunjenosti parkirališta, gdje će te moći parkirati i ostaviti svoje vozilo.

Čim izađete iz vozila dočekati će vas vlasnici Nevenko Bulić ili Nigel Simpson ili, vrlo često, netko od drugih radnika. Oni će Vas upoznati s parkom, svatko na svoj, jedinstveni način. ‘Prvi korak je najbitniji, te želimo da se gosti već prilikom samog dolaska u park osjećaju opušteno,’ kako bi rekli Nevenko i Nigel.

Glavani Park informacije
Glavani Park informacije

Nakon opuštajućeg razgovora, gosti se uglavnom odlučuju na visinsku avanturu, no oni koji se boje penjanja mogu prošetati, razgledati, maziti životinje, slikati, slušati dobru muziku i uživati u opuštenoj atmosferi koju samo čista priroda može pružiti.

Dolazite u grupi? Nema problema. Mjesta ima više nego dovoljno, a dan će te upotpuniti sa grillom koji je na raspolaganju svima – slobodno na korištenje. Donesite si svoje meso, povrće ili što god želite ispeći i pojesti.

Puno je predrasuda kako Glavani Park nije za sve uzraste, kako je samo za fizički jake ljude ili kako je prelagan pa se ne odlučujete otići jer se ne biste zabavili. Vaše su predrasude u isto vrijeme i točne i potpuno krive.

Čari Glavani Parka iskoristili su djeca od 2.5 godina starosti do gospodina starog 84 godina, dječji vrtići, osnovne i srednje škole, ‘teenejđeri’, parovi, obitelji, team building grupe i individualci željni zabave.
Čak se ne morate ni penjati kako bi ste se zabavili. Uživati će te u pričama s kojima će vas zabaviti Nevenko i Nigel. Nevenko će vam reći priču o samom početku i razvoju parka, dok će vam Nigel ispričati sve o njegovom dolasku u Istru te što ga je potaknulo da ostane u ‘Raju na zemlji’ kako bi on rekao.

Za sve one koji se odluče na visinsko penjanje, dobiti će instrukcije radnika koji su stručni u obavljanju svog posla. Svaki od njih ima certifikat da je sposoban pružiti valjan trening, te pomoći svakom gostu u bilo kojoj situaciji.

Nevenko Bulić uživa na ljuljački
Nevenko Bulić uživa na ljuljački

Prije samog početka penjanja potrebno je navući opremu, odnosno pojas koji sadrži dva karabinera (s kojima se zakačite na žicu te su oni vaša sigurnost) i roller (dva kotačića s kojima se spuštate niz određene igre), te kacigu. Njih dobijete u Glavani Parku, a postavlja vam ih instruktor.

Nakon toga odlazite na trening na kojem Vam bude objašnjeno sve što se tiče sigurnosti i prelaska visinskih igara, te se samostalno počinjete penjati na žutu stazu visoku do 2 metra. Nekoliko instruktora vas prati te vas u svakom trenutku imaju na oku. Greške se pokušavaju dovesti do minimuma kako bi ste mogli lakše i samostalnije otići na 6 metara visine, odnosno na plavu stazu, a nakon nje i na crnu koja se nalazi do 10 metara visine.
Ipak, možete biti bezbrižni jer i na te dvije staze, kao i na ostatku parka, vas promatraju instruktori i upozoravaju ako napravite bilo kakvu grešku (Najčešća greška je pokušaj otkačivanja oba karabinera u isto vrijeme).
Nakon svake staze se spuštate na zemlju te se možete okrijepiti.

Nakon žute, plave i crne staze, odnosno osnovnog dijela parka, odlazite na najdužu zip liniju, dugačku 120 metara, a kad nju prođete preostaje vam najteži dio u parku – Đavolji prijelaz, te 11 metara visoka ljuljačka koja je najbolji i najzanimljiviji dio u parku. Ljuljačku bi stvarno bilo šteta propustiti.

Za naše najmlađe članove koji se još uvijek boje penjati na visinski dio parka, imamo mali adrenalinski park u kojem mogu uživati i jako se dobro zabaviti, kao i viseću mrežu i kojoj mogu skakati.
Jednom kada ste gotovi sa penjanjem, možete uživati sa domaćim životinjama koje se jako vole maziti. Tu ne mislimo samo na mačke i pse, već i na kuniće, koze i ovce.

Dan u Glavani Parku ne može biti drugačiji nego savršen, bez obzira hoćete li se penjati ili ne, hoćete li proći sve staze ili samo najnižu.

Glavani Park doviđenja
Glavani Park doviđenja